Behandelvormen

U bent uniek, met unieke behoeften en krachten. Wat bij een ander werkt hoeft bij u niet te werken. Daarom zijn onze behandelingen volledig afgestemd op waar u door onze hulp wilt komen. Bij Brouwer Psychologen gebruiken we een breed scala aan behandelvormen die hun effect bewezen hebben.

Volwassenen

Bij volwassenen zijn dit onder andere:

  • Cognitieve gedragstherapie (CGT) - Vorm van psychotherapie die actief en doelgericht is. Het vermindert negatieve gevoelens en vergroot de controle over problemen door het veranderen van gedachten en gedragingen die in de weg staan.
  • Emotionally Focused Therapy (EFT) – Inmiddels de best onderzochte vorm van relatietherapie. EFT gebruikt emoties als ingang om jezelf en de ander beter te leren begrijpen om zo in echt contact met jezelf en de ander te komen. Ook in individuele trajecten kan EFT (of elementen ervan) ingezet worden.
  • Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) - EMDR is een effectieve therapie voor kinderen en volwassenen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. EMDR is dan een eerste-keusbehandeling om van deze klachten af te komen.
  • Rationeel Emotieve Therapie (RET). Dit is een vorm van complementaire behandeling waarbij het verstand en gevoel een belangrijke rol spelen als ingang naar verandering.
  • Andere complementaire behandelvormen, zoals rouw- en verliesbegeleiding, narratieve therapie en speltherapie.

Wij informeren u graag over de vergoeding van de behandelvormen, neem daarover contact met ons op.

Kinderen

Bij kinderen gebruiken we vaak CGT en speltherapie. Ouders en verzorgers betrekken we nauw bij deze behandelvormen.