Volwassenen

Het leven kan zomaar anders gaan dan u gedacht had. Zo kan er zorg of psychische moeite ontstaan. Wij helpen volwassenen die kampen met angsten, onzekerheid, depressie, relatieproblemen of burn-out-klachten om weer hoopvol en met vertrouwen in het leven te staan.

Welke problematiek?

Al ruim 30 jaar biedt Brouwer Psychologen hulp aan volwassenen (18 jaar en ouder) die te maken krijgen met psychische problematiek. Daardoor deden we een schat aan ervaring op in de psychologische en psychosociale hulpverlening. Onze psychologen en therapeuten, die werken vanuit 3 verschillende locaties, helpen u graag verder bij:

 • individuele problemen (depressie, sociale angst, paniekaanvallen, fobie, hypochondrie, dwang, trauma, slaapproblemen en seksverslaving);
 • psychosociale klachten;
 • relatieproblemen (bijvoorbeeld in huwelijk of familie);
 • problemen in de werksituatie (zoals conflicten of burn-out);
 • opvoedingsproblemen;
 • persoonlijkheidsproblematiek (zoals borderline of narcisme);
 • neurobiologische  ontwikkelingsstoornissen, zoals ADHD en autismespectrumstoornis en daaraan gerelateerde problemen.

U voelt zich veilig en gehoord

Een belangrijke kracht van onze praktijk zit al vanaf de oprichting in onze kijk op u, de cliënt. Wij staan namelijk dicht bij u. Al tijdens het eerste contact willen we dat u zich welkom voelt. Vanaf de intake tot het eind van het behandeltraject hebt u dezelfde behandelaar, een bij wie gebleken is dat u zich veilig en gehoord voelt.

Globaal is dit de route die we met elkaar lopen:

 1. Aanmelding en intake, onze wachttijden vindt u hier.
 2. Invullen van een aantal vragenlijsten die persoonlijkheidstrekken en beleving van psychische klachten in kaart brengen.
 3. Adviesgesprek: op basis van intake en vragenlijsten gaan uw behandelaar en u in gesprek over behandeldoelen en behandelplan, die op papier gezet worden. Als u wilt, sturen wij een bericht naar de huisarts met de (beschrijvende) diagnose en behandeldoelen.
 4. Start behandelgesprekken.

De behandelingen bestaan uit gesprekken, adviezen, vaardigheidstrainingen en het evalueren van opdrachten.