Corona en onze praktijk

We ervaren allemaal de gevolgen van het coronavirus. Hieronder leest u welke maatregelen we binnen onze praktijk nemen en wat deze voor u betekenen.

Videobellen/telefonisch versus gesprek op praktijklocatie

  • De oproep om zoveel mogelijk thuis te werken is weer aangescherpt. Voor onze praktijk betekent dit dat de norm is om de behandelingen voor volwassenenzorg zo veel mogelijk via videobellen of telefonisch te laten verlopen. U maakt met uw behandelaar de afweging of dit voor uw behandeling mogelijk is. Bij het maken van een afspraak wordt met u afgesproken of deze via videobellen, telefonische of op de praktijklocatie is. Heeft u al een afspraak staan? Hier verandert zonder tegenbericht niets aan. Houdt u er rekening mee dat zodra u of uw behandelaar klachten hebben die passen bijeen COVID-19 besmetting of er bij u of uw behandelaar in het gezin klachten zijn, waardoor u of uw behandelaar thuis moet blijven, de afspraak omgezet zal worden naar videobellen of telefonisch.
  • Kinderen en jeugdigen (tot 18 jaar) mogen standaard op de praktijk gezien worden. Voor gesprekken met ouders gelden de regels voor volwassenenzorg (dus zo veel mogelijk via videobellen en telefonisch).

Voorwaarden bij gesprek op praktijklocatie

Om de gezondheid van uzelf, de behandelaar en van de anderen in de samenleving zoveel mogelijk te beschermen, hebben wij de volgende voorwaarden opgesteld waaronder u naar de praktijk kunt komen:

  • U heeft geen klachten die passen bij een COVID-19 besmetting. Indien er sprake is van luchtwegklachten zoals hoesten, neusverkoudheid, kortademigheid, smaak- en reukverlies, verhoging tot 38 graden of koorts, dan kan de afspraak op de praktijk niet doorgaan. Geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons door.
  • U bent in de voorgaande 14 dagen niet in contact geweest met een COVID-19 besmet persoon. Indien dit wel het geval is geweest, dan kan de afspraak op de praktijk niet doorgaan. Geef dit ook zo spoedig mogelijk aan ons door.
  • Wij willen het aantal mensen in de wachtkamer tot een minimum beperken. Daarom vragen wij u niet te vroeg te komen, maar stipt op de afgesproken tijd, zodat u gelijk met de behandelaar mee kan. Ouders/verzorgers vragen we om niet te vroeg naar de afspraak te komen en buiten te blijven waar dat kan.
  • In de wachtkamer is een beperkt aantal stoelen beschikbaar. Mochten deze bezet zijn, wilt u dan buiten wachten?
  • Er wordt geen drinken aangeboden en ook de toiletten zijn niet open voor gebruik. Het is dus handig om van tevoren naar het toilet te gaan en om zelf een flesje water mee te nemen.
  • Bij binnenkomst wordt u gevraagd uw handen te desinfecteren.
  • Binnen de praktijk dragen we een mondkapje in de wachtkamer en de wandelgangen. In de spreekkamers kan het mondkapje af. Dit geldt voor zowel de behandelaren als cliënten vanaf een leeftijd van 13 jaar.
  • Om voor een goede ventilatie te zorgen, staan in de spreekkamers de ramen vaak open. Neem op koude dagen voldoende warme kleding mee.

Wij zullen zorgen dat deurklinken, tafels en stoelleuningen regelmatig gedesinfecteerd worden. Hiernaast houden we ons met elkaar natuurlijk aan de basisregels (zoals voldoende afstand houden, geen handen schudden, niesen in ellenboog). Op deze manier hopen we ziektegevallen te voorkomen en de zorg voor iedereen toegankelijk te houden.

Zoals altijd, kunt u op ons rekenen. Heeft u een vraag, suggestie of wilt u iets anders delen? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij staan voor u klaar! U kunt ons gewoon telefonisch bereiken of het online formulier gebruiken.

Update 21-10-2020