Corona en onze praktijk

We ervaren allemaal de gevolgen van het coronavirus. Hieronder leest u welke maatregelen we binnen onze praktijk nemen en wat deze voor u betekenen.

Vanaf woensdag 16-12-2020 hanteren we voor de gesprekken de volgende uitgangspunten:

Kinderen jonger dan 12 jaar

Kinderen onder de 12 jaar mogen op de praktijk komen, tenzij online, al dan niet afgewisseld, een goed alternatief is. Gesprekken met ouders en verzorgers vinden online of telefonisch plaats, tenzij de situatie vraagt om fysieke ontmoeting.

Kinderen en jongeren vanaf 12 jaar

De gesprekken met kinderen en jongeren vanaf 12 jaar worden online gevoerd, tenzij er gegronde redenen zijn om hiervan af te wijken. Gesprekken met ouders en verzorgers vinden online of telefonisch plaats, tenzij de situatie vraagt om fysieke ontmoeting.

Volwassenen

De consulten worden volledig via videobellen of telefonische gedaan, tenzij de situatie dringend vraagt om een fysieke ontmoeting.

De komende tijd zullen er dus veel afspraken overgezet worden naar videobellen of telefonisch. Als dit ook voor uw afspraak geldt, wordt er contact met u opgenomen. Hoort u niets, dan blijft de afspraak staan, zoals eerder afgesproken.

Houdt u er rekening mee dat, zodra u of uw behandelaar klachten heeft die passen bij een COVID-19 besmetting, de afspraak omgezet wordt naar videobellen of telefonisch. Hetzelfde geldt voor als er in het gezin bij u of uw behandelaar klachten zijn.

Voorwaarden bij gesprek op praktijklocatie

Om de gezondheid van uzelf, de behandelaar en van de anderen in de samenleving zoveel mogelijk te beschermen, hebben wij de volgende voorwaarden opgesteld waaronder u naar de praktijk kunt komen:

  • U heeft geen klachten die passen bij een COVID-19 besmetting. Indien er sprake is van luchtwegklachten zoals hoesten, neusverkoudheid, kortademigheid, smaak- en reukverlies, verhoging tot 38 graden of koorts, dan kan de afspraak op de praktijk niet doorgaan. Geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons door.
  • U bent in de voorgaande 14 dagen niet in contact geweest met een COVID-19 besmet persoon. Indien dit wel het geval is geweest, dan kan de afspraak op de praktijk niet doorgaan. Geef dit ook zo spoedig mogelijk aan ons door.
  • Wij willen het aantal mensen in de wachtkamer tot een minimum beperken. Daarom vragen wij u niet te vroeg te komen, maar stipt op de afgesproken tijd, zodat u gelijk met de behandelaar mee kan. Ouders/verzorgers vragen we om niet te vroeg naar de afspraak te komen en buiten te blijven waar dat kan.
  • In de wachtkamer is een beperkt aantal stoelen beschikbaar. Mochten deze bezet zijn, wilt u dan buiten wachten?
  • Er wordt geen drinken aangeboden en ook de toiletten zijn niet open voor gebruik. Het is dus handig om van tevoren naar het toilet te gaan en om zelf een flesje water mee te nemen.
  • Bij binnenkomst wordt u gevraagd uw handen te desinfecteren.
  • Binnen de praktijk dragen we een mondkapje in de wachtkamer en de wandelgangen. In de spreekkamers kan het mondkapje af. Dit geldt voor zowel de behandelaren als cliënten vanaf een leeftijd van 13 jaar.
  • Om voor een goede ventilatie te zorgen, staan in de spreekkamers de ramen vaak open. Neem op koude dagen voldoende warme kleding mee.

Wij zullen zorgen dat deurklinken, tafels en stoelleuningen regelmatig gedesinfecteerd worden. Hiernaast houden we ons met elkaar natuurlijk aan de basisregels (zoals voldoende afstand houden, geen handen schudden, niesen in ellenboog). Op deze manier hopen we ziektegevallen te voorkomen en de zorg voor iedereen toegankelijk te houden.

Zoals altijd, kunt u op ons rekenen. Heeft u een vraag, suggestie of wilt u iets anders delen? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij staan voor u klaar! U kunt ons gewoon telefonisch bereiken of het online formulier gebruiken.

Update 15-12-2020